Reiniging zonnepanelen

Blijvend genieten van een maximaal rendement

Schakel schoonmaakbedrijf LW Cleaning uit Genk in voor het regelmatig laten reinigen van je zonnepanelen. Het rendement van zonnepanelen lijdt sterk onder vervuiling, zeker door rondvliegend stof op industrieterreinen. Dit stof hecht zich vast aan de panelen en verhindert de optimale werking. Bij de meeste bedrijven combineren wij het reinigen van zonnepanelen met het wassen van de ramen en gevelreiniging.

Welke reinigingstechniek gebruiken wij voor het schoonmaken van zonnepanelen?

Laat je zonnepanelen tijdig reinigen?

Contacteer LW Cleaning voor een plaatsbezoek.

De delicate beschermingsfolie van zonnepanelen is uitermate gevoelig voor detergenten. Deze mag dan ook absoluut niet beschadigd worden tijdens het reinigen van de zonnepanelen.

Om die reden is het veilig reinigen van zonnepanelen enkel mogelijk via een osmose reiniging. Bij deze innovatieve reinigingstechniek gebruiken wij overvloedig gezuiverd en puur water, opgewarmd tot 70°C. Dit water is afkomstig uit een filterinstallatie gemonteerd in de bestelwagen en wordt opgewarmd in onze eigen mobiele osmose-installatie.

Het opgewarmde water weekt alle vuiligheden op de zonnepanelen los, met telescopische borstels maken we het volledige oppervlak schoon.

Het eindresultaat? Perfect gereinigde én onbeschadigde zonnepanelen die opnieuw een maximaal elektriciteitsrendement garanderen.

Het reinigen van zonnepanelen in combinatie met andere schoonmaaktaken?

Het reinigen van zonnepanelen vormt één van de drie hoofdactiviteiten van LW Cleaning. Veel bedrijven schakelen ons gelijktijdig in voor het reinigen van zonnepanelen, het wassen van alle ramen binnen en buiten én gevelreiniging. Eén schoonmaakbedrijf klaart de volledige klus én geeft je bedrijf een schitterend uitzicht.

Beeldmateriaal